Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Womsh Wave 211861 white reef 242000124 03

Zomerschoenen voor heren

Geplaatst op

Zomerschoenen voor heren - trends voorjaar/zomer 2021

Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends. Een tijdje terug brachten we al op de hoogte van de schoenentrends voor de voorjaar en zomer 2021. Je las hier voornamelijk over trends op het gebied van damesschoenen, maar ook heren worden niet vergeten! Daarom besteden we in deze blog aandacht aan de herenschoenen trends van dit voorjaar. Lees snel verder!


Herenschoenen trend 1: Dad sneakers/ grove sneakers

Dad sneakers hebben we veelvuldig gespot op de catwalks en bij grote mode bloggers all over the world.Deze grove sneakers zijn geïnspireerd op de ‘ugly’ sneakers die je vader vroeger droeg op de tennisbaan en herken je direct aan de dikke zool. Vrijwel alle vooraanstaande sneaker merken, zoals Nubikk, Womsh en Blackstone, hebben een chunky sneaker in de voorjaarscollectie van 2021 zitten. Als er dus een trend is die je niet mag missen, dan is het deze! Combineer deze grove herensneaker met een fijne jeans of chino, mooie trui en leren jack of trenchcoat voor een moderne en modieuze look.


Herenschoenen trend 2: luxe sneakers

Zijn grove sneakers niet zo jouw ding en hou je meer van iets klassieks maar toch sportief? Overweeg dan een paar luxe sneakers! Deze ietwat exclusieve modellen zijn vaak met de hand gemaakt en hebben prachtige details die de sneakers een luxe uitstraling geven.

De luxe heren sneaker valt eigenlijk tussen een sportieve en casual sneaker en een mooie veterschoen in. Ze zijn namelijk sportiever dan een veterschoen, maar netter dan een ‘ gewone ‘ sneaker. Dit maakt ze daarom perfect om lekker mee te variëren en experimenteren. Draag ze bijvoorbeeld onder een casual outfit voor een luxe twist of draai het juist om en geef je pak of kostuum een vleugje sportiviteit.


Herenschoenen trend 3: Kleur

Deze voorjaar/zomer 2021 breng je kleur aan in je outfit met behulp van je schoenen. Dit mogen alle kleuren zijn, van pastel tot aan primaire kleuren als rood, groen, geel en blauw. Zelfs het super opvallende neon- dat op dit moment helemaal on trend is- kun je verwerken in je outfit. En het gaat niet om een kleur, maar om het combineren van kleuren. Er zijn namelijk steeds meer schoenen met verschillende kleuren.

Kleur zien we voornamelijk in sneakers en minder in nette schoenen. Deze laatste categorie komt namelijk voornamelijk nog in basic tinten als zwart, bruin, cognac, grijs, donkerblauw en groen.


Herenschoenen trend 4: Loafers

De ultieme zomerschoen 2021 voor heren is de loafer. In landen als Spanje en Italië is dit model allang geaccepteerd, maar het is nu ook tijd om er in Nederland aan te geloven. Loafers zitten super comfortabel en zijn ook nog eens makkelijk. Je schiet er namelijk zo ( met je blote voeten ) in.

Volgens de etiquette draag je loafers blootvoets onder een omgeslagen pantalon, maar tegenwoordig kan het ook prima onder een chino broek, jeans of zelfs onder shorts. Klassieker, elegant of toch sportief? Met loafers kun je echt alle kanten op!

Heren loafers zijn er in verschillende uitvoeringen en modellen. Het ‘Klassieke’ model is laag uitgesneden, heeft een zool met een kleine verhoging onder de hiel en is gemaakt van soepel leer of suède. Natuurlijk ontbreekt ook de penny band niet. Het zijn dan ook voornamelijk de luxere merken als Magnanni en Floris van Bommel die zo’n model loafer in de collectie hebben. Variaties op dit model vinden we bij Tommy Hilfiger. Zij kiezen voor een volledige platte rubberen zool voor een iets meer casual en sportieve look.

Naast het klassieke lage model draait het deze zomer ook om de ‘dichte’ loafer. Dit model is wat meer gesloten waardoor ‘ie minder voet laat zien. Hierdoor ontstaat meteen een meer sportieve en casual look, wat ook nog eens wordt verstrekt door de redelijk dikke witte zool.


Herenschoenen trend 5: Veterschoenen

Een veterschoen is van alle tijden, of het nu zomer, winter, 2011 of 2021 is. Uiteraard zijn er ook trends zichtbaar in veterschoenen. Zo zien we dit seizoen een aantal mooie prints terugkomen, met name bij het iconische Floris van Bommel.

Maar die prints zijn niet het meest opvallende. Het is de manier waarop je veterschoenen draagt. Anno 2021 mogen veterschoenen namelijk naast classic onder een pantalon of maatpak ook stoer onder een jeans gedragen worden. Het mixen en matchen van verschillende stijlen is echt iets van de laatste tijd en daarmee kun je echt je eigen stijl laten zien en jezelf onderscheiden. Hier kunnen wij wel aan wennen!

Uiteraard blijft ook de klassieke veterschoen voor heren in een cognac, zwarte, bruine of donkerblauwe kleur populair en onmisbaar. Eigenlijk hoort elke man wel een paar te hebben om elke outfit net wat meer cachet te geven. Helemaal mooi met een bijpassende ceintuur!


Herenschoenen trend 6: Dierenprint

Dat de dierenprint populair is, dat wisten we al. In 2019 zien we deze print echter ook steeds meer verschijnen in herenschoenen. En hoewel de dames all out gaan met panter, slang, zebra en tijger, blijft de animal print trend voor de heren grotendeels beperkt tot het croco motief. Schoenen met crocoprint hebben een luxe en chique uitstraling, zelfs als het om sneakers gaat. Kijk maar eens bij Floris van Bommel en Harris bijvoorbeeld.

Of je nu van sportief, casual, chique of uitgesproken houdt, er ie dit seizoen meer dan voldoende keuze uit verschillende trends en bijpassende modellen. Welke schoen staat er op jouw wishlist?


Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten