Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Womsh 1

Womsh schoenen!

Geplaatst op

Duurzame schoenen

Duurzaamheid is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We worden allemaal steeds bewuster. Zo ook in de schoenenbranche. Bestaande bedrijven gaan kritischer kijken naar hun footprint en er ontstaan nieuwe merken met als doel volledige duurzame of zelfs Vegan producten te produceren. Zo hebben ook wij een mooi duurzaam Vegan merk aan onze collectie toegevoegd.

Wat is het verschil tussen Vegan en duurzaam

Wat is een Vegan schoen?

Een Vegan schoen is niet per definitie duurzaam. Net zoals een duurzame schoen niet standaard Vegan is. Hier zit een groot verschil tussen. Een Vegan schoen is een schoen die van niet dierlijke materialen is gemaakt. Er wordt bijvoorbeeld geen leer gebruikt bij de fabricage van Vegan schoenen. Dit wordt vervangen door materialen als rubber, appelschillen en karton. Zelfs de lijm die ze gebruiken is volledig Vegan en bevatten geen dierlijke ingrediënten. Wie had dat gedacht, comfortabele stevige en hippe schoenen van deze materialen.

Wat maakt duurzame schoenen dan duurzaam?

Ze passen duurzaamheid toe op alle mogelijke manieren in het productieproces van de schoen.

Dit begint bij de makers van de schoen. Maar ook het gebruik van materialen, waarbij het dierenwelzijn een grote rol speelt. Er worden verantwoordelijke keuzes gemaakt in het maak- en distributieproces van de schoen om de impact op aarde zoveel mogelijk te verkleinen en verdere uitputting van onze planeet te voorkomen. Zo wordt er bijvoorbeeld nagedacht over de afvalverwerking, hergebruik van afvalresten en recyclen van gebruikte producten of onderdelen hiervan.

Zo ook het merk Womsh. Een duurzame sneaker, veelal wit met leuke gekleurde accenten. Kenmerkend van Womsh is de letter W aan de zijkant van bijna alle sneakers.

Waar staat Womsh voor?

Womsh staat voor ‘Word of Mouth Shoes’. Het merk vindt respect en liefde voor het milieu erg belangrijk. Ze willen met deze liefde bewustwording aanwakkeren bij anderen door middel van hun duurzame sneakers waar iedereen gek op is. Hoe uit ze haar liefde voor milieu? Ze zorgt ervoor dat het productieproces een minimale impact op milieu en samenleving heeft. Ze werken samen met LifeGate, een benchmark voor duurzame ontwikkelingen in Italië. Samen nemen ze deel aan een project om de CO2 uitstoot te verminderen en te compenseren. De sneakers zijn ook nog eens recyclebaar wat onderdeel is van het ‘l Giardini di Betty project. Dit houdt in dat sneakers, na inlevering bij geautomatiseerde verkopers, herbruikt worden voor antislip oppervlaktes in speeltuinen.

De Vegan Lijn

Womsh heeft ook nog een eigen Vegan lijn. Dat betekent dat alle sneakers uit deze lijn zijn gemaakt van niet dierlijke materialen, gerecycled katoen, rubber en zelfs appels en petflessen. Dit idee ontstond doordat de dochter van de oprichter van Womsh aangaf geen schoenen meer te willen dragen omdat ze van leer waren gemaakt. Toen is hij op zoek gegaan naar niet dierlijke materialen die zowel eco vriendelijk als waterproof zijn. Tegelijkertijd ademen en warm zijn. Na het proberen van vele materialen werden het voor een groot deel de vegancollectie appelschillen en vezels van appels.

Naast als deze goede initiatieven waar Womsh zich mee bezig houdt zie je dat de fashion en duurzaamheid perfect samen gaan en je daar dus helemaal niet tussen hoeft te kiezen.

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten