Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Shoes Me BP21 S024 C gold 440910023 01

Wanneer koop je schoenen voor je baby

Geplaatst op

Wanneer koop je schoenen voor je baby?

Babyschoenen zijn vaak erg schattig. De twee voetje van je dreumes steek je dan ook het liefst in de meest snoepige babyschoenen. Niets is leuker dan je kleintje rond te zien waggelen op mooie mini- schoenen. Of moeten kinderen die nog niet lopen ook al schoenen dragen? Goede vraag! In dit artikel, waarin poezelige voetjes de hoofdrol spelen, behandelen we vragen als: wanneer koop je schoenen voor je baby en waar kun je bij de aankoop van de eerste babyschoenen op letten? Ook laten wij een selectie zien van de allerleukste en- liefste baby schoenen uit onze collectie.

Vanaf welke leeftijd koop je babyschoentjes?

Vroeg of laat is je baby toe aan zijn eerste paar eyecatchers voor aan de voeten. Een baby van zes weken met een paar gave sneakers is natuurlijk erg aandoenlijk om te zien, maar of het nodig is? Nee, niet echt. Iemand van zes weken oud zal het nog niet zo snel op een lopen zetten. Wel is het comfortabel voor de baby om babysokjes of slofjes aan zijn voeten te hebben. Wanneer je kind voorzichtig begin met het zetten van zijn eerste stapjes, volstaan deze babysokjes of slofjes ook nog. Let er wel op dat deze voorzien van een antisliplaag. De kans dat je kind uitglijdt op de ( gladde ) vloer is dan een stuk kleiner. Overigens kun je je kind ook eerst op blote voeten laten lopen. Zo ontwikkelen de voeten en spieren zich op een natuurlijke manier en leert je dreumes zijn voeten op de juiste manier afwikkelen. Check vooraf wel eerst of er scherpe voorwerpen op de vloer liggen waar je kleintje zich eventueel aan kan bezeren en zorgt ervoor dat de vloer niet te koud is. Dan komt het moment dat je dreumes aan je hand mee naar buiten gaat. Dat is het startsein voor de eerste echte solide en voetvriendelijke baby- of kinderschoenen. Kinderschoenen hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze een stevige en flexibele zool hebben. Dat is heel belangrijk, want deze zorgt ervoor dat de voeten lekker vrij kunnen bewegen en de beste ondersteuning krijgen. Het wordt aangeraden om tenminste tot maat 27 kinderschoenen te kopen met een zool, die nog voldoende meebeweegt met de voetjes van het kind. Hieronder lees je nog meer kenmerken van goede baby- schoenen.

De kenmerken van goede babyschoenen

  • de meeste babyschoenen zijn gemaakt van leer. Leer heeft de prettige eigenschap dat het ademt. Toch zijn tegenwoordig ook veel baby- en kinderschoenen van canvas gemaakt. Dit materiaal heeft als voordeel lekker licht aan te voelen

  • De voering van de gemiddelde baby- of kinderschoen is vaak eveneens van leer. Omdat leer een ademend materiaal is, heeft je kind in dat geval minder kans op zweetvoetjes. De meeste kinderen maken namelijk, nadat ze het lopen hebben ontdekt, graag de nodige meters!

  • Ook de pasvorm van de baby- kinderschoenen luistert heel nauw. Het is belangrijk dat de eerste schoenen stevig zijn rondom de hiel, zodat de voetjes niet gaan ‘schuiven’ of de enkeltjes om kunnen zwikken.

  • Omdat een baby of een dreumes nog niet echt mee kan werken wanneer het gaat om het aantrekken van de schoen, hebben de meeste baby- en kinderschoenen een ruime instap. Zo trek je die eerste schoenen gemakkelijk aan en uit. Let er wel op dat je de schoentjes daarna strak aantrekt, bijvoorbeeld met klittenband of veters, zodat ze aansluiten en de kans kleiner is dat uw kleintje zijn schoenen verliest tijdens het stappen.

  • Kleine kinderen vinden het, net als wij volwassenen, fijn om een comfortabele schoen te dragen. Schoenen die niet goed passen of zwaar aanvoelen, zitten nu eenmaal niet lekker en remmen het enthousiasme om te lopen zelfs af. Als je kleintje vaak aan zijn schoenen zit, vaker struikelt dan normaal of begint tegen te stribbelen iedere keer wanneer u de schoenen aan wilt trekken, dan is het verstandig om zijn ( nieuwe ) schoenen eens onder de loep te nemen.

  • Een babyschoen heeft meestal een uitneembaar voetbed

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten