Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
211 RRA sfeerbeeld1

Trends voorjaar 2021

Geplaatst op

De schoenentrends voor lente zomer 2021 zijn verrassend. Houd je vast: plat is de trend! Overigens hadden we dit eigenlijk wel kunnen verwachten in een periode als deze. Wie draagt er nu hoge hakken voor een zoom-meting vanuit huis? Een andere verrassing is - houd je maar vast!- de terugkeer van gladiator sandalen. Maar het zijn de chunky sandalen die de boventoon voeren. Laten we er even in vogelvlucht doorheen gaan, met een accent op het schoenentrends voor lente zomer 2021 waar je nu al iets mee kunt.


Schoenen trends lente zomer 2021. Dit gaan we ( nu al! ) dragen!

  • Kaplaarzen: ze blijven cool, ook als het niet regent. Gelijk aantrekken

  • Lieslaarzen: ( cuissardes): voor waaghalzen en bijzondere gelegenheden

  • Afzaklaarzen: in jaren ‘70 stijl: we blijven ze zien en dragen

  • Chunky enkellaarsjes: ( Maar dan net weer anders dan afgelopen winter )

  • Sneakers: witte sneakers zijn nog steeds super populair. Zwarte sneakers zijn ook cool! We gaan minder multicolor sneakers zien

  • Palladiums: ofwel canvas schoenen met dikke zolen

  • Puntige ballerina's met enkelbandjes ( enkelbandjes zijn hot!)

  • Kitten heels: tuttige schoenen met kleine hakjes

  • schoenen met vierkante neuzen

  • Opvallende trend: net schoenen en laarsjes

  • Chunky sandalen: voeren de boventoon ( maar voordat we die aankunnen…!)

  • Weg van teruggeweest: gladiator sandalen


Loop het rijtje maar eens langs en update je mode look volgens de allernieuwste schoenentrends voor lente zomer 2021


Vlechtwerk en macramé

Vlechtwerken en handgemaakte macrame is iets wat we in de zomer van 2021 veel gaan zien. Labels experimenteren met materialen en gaan vlechten met leer, katoen en touw. Iets nieuws wat we niet eerder zagen en waar wij heel erg benieuwd naar zijn.


Schoenen met kettingen

Grote designermerken showden in de wintercollectie al veel schoenen met chains en kettingen. Dit voorjaar zien we deze trend ook bij mainstream merken als Pertini, Bibi Lou en Maripe. Met name sandalen, instappers en loafers zijn voorzien van een mooie ( schakelketting. Meestal grof en goudkleurig, maar merken experimenteren ook met kunstof kettingen in verschillende kleuren. Anno 2021 zijn kettingen van een praktische toevoeging uitgegroeid tot een statement detail an sich.

Hoewel chains misschien wat gedurfd zijn, is de trend toch enorm veelzijdig en goed draagbaar. Schoenen en loafers met kettingen zijn de perfecte manier om basisitems als knitwear, jeans en bijvoorbeeld een blazer wat meer spice te geven. Ook als je graag wat chiquer gekleed wilt gaan ( zonder je volledig te hullen in glitters, een lange jurk of avondkleding ) zijn ketting schoenen fantastisch. Ze geven een pantalon of mooie jurk net dat beetje extra.


Schoenen met vierkante neuzen

Schoenen met vierkante neuzen kwamen de afgelopen seizoen ook al voorzichtig voorbij, maar dit seizoen gaan we ze meer en meer zien. Een schoen met een carré neus, zoals vierkant ook wel eens wordt genoemd, is super trendy. Grote designermerken zijn al langer fan, want zij tonen ons al meerdere seizoenen volop schoenen met een vierkante neus. Ze duiken nu ook steeds meer in het straatbeeld op, omdat merken als Toral, Lola Cruz en AGL volop uitpakken met sandaaltjes, muiltjes, instappers en zelfs enkellaarsjes met vierkante neuzen.


Puur natuur

Duurzaamheid staat ook in 2021 hoog op de lijst. Al jaren vormt dit onderwerp een belangrijk thema in de mode en het wordt alleen maar belangrijker. Dat is goed terug te zien in het aanbod, want steeds meer schoenenmerken gaan gedeeltelijk of zelfs volledig duurzaam produceren. Eerder schreven we al eens een blog over duurzame schoenen en welke opties er allemaal zijn. Zeker de moeite waard om te lezen, want er zijn zelfs merken waarvan je niet eens wist dat hun schoenen duurzaam zijn.

Ecologische materialen zoals vegan leer, bio katoen en plantaardige gelooid leer zijn meer aanwezig dan ooit. Ook de meer exotische opties worden steeds bekender. In de nieuwe collectie voor de lente en zomer is meer voldoende keuze uit duurzame schoenen. En dan hebben we het niet over een of twee merken en modellen, maar over tientallen. Womsh is hier een voorbeeld van.

Milieubewuste ambachtelijke sandalen

Sandalen fuseren ambacht met milieubelangen en zijn gevlochten en geweven om complexe constructies te creëren voor de zomer. Bandjes van fijn leer worden gecombineerd met gevlochten raffia en houten afwerkingen bovenop zolen van naturel leer of in espadrille-stijl.


Transparante lagen

Sportschoenen krijgen een nieuwe look met bovenwerken voorzien van transparante lagen en zolen die zowel modieus als praktisch zijn. Doorschijnende mesh stoffen, matte kunststof en verwijderbare gelei- achtige buitenkanten onthullen deels de complexe, gelaagde sneaker constructies die eronder schuilgaat.

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten