Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Womsh 1

Steunzolen: en toch mooie schoenen!

Geplaatst op

Steunzolen en toch mooie schoenen

Je voeten gebruik je de gehele dag, het is dan ook belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. Dit kan je doen door af en toe naar een pedicure toe te gaan of een voetmassage te nemen. Ook is het dragen van de juiste, stevige schoenen, een belangrijke factor.

Helaas is het niet voor iedereen met bovenstaande factoren opgelost. Sommige mensen hebben wat extra hulp en ondersteuning nodig van steunzolen. Dit omdat deze bijvoorbeeld beenlengteverschil, hol- of platvoeten, hielspoor of knie- en rugklachten hebben. Met de juiste steunzolen én schoenen kunt ook u comfortabel en mooi voor de dag komen!

Help ik krijg steunzolen

Voordat iemand de juiste steunzolen heeft, is deze vaak door een medisch traject gegaan. Deze is bijvoorbeeld meerdere malen bij een podotherapeut geweest, deze is op zoek gegaan naar de oorzaak van de klachten, en gaat opzoek naar de juiste oplossing in de steunzool. Vaak word er een afdruk gemaakt van de voet om alles goed onder ogen te krijgen. Het maken van steunzolen kost vaak enige tijd en heeft de nodige aanpassingen nodig tot dat deze helemaal naar wens is. De steunzooldrager zal daarna al snel verbetering voelen, en prettiger in zijn dagelijks leven kunnen functioneren. Wat lopen met pijn is niet fijn.

Verschillende soorten zolen

Als we het hebben over steunzolen, denken we vaak meteen aan op maat gemaakte zolen. Echter bestaan er verschillende soorten zolen. Elk persoon is anders, waardoor er voor iedereen iets anders bestaat wat de klachten laat verminderen of verhelpen.

Steunzolen worden gemaakt van kunststof, rubber, leer of kurk. Deze hebben de functie om de gewrichten en banden van de voet te ondersteunen. Dit doen ze vaak ter hoogte van de voorvoet.

Inlegzolen zijn zolen die niet op maat gemaakt zijn. Dit zijn zolen die een schoen passend kan maken. Wanneer een schoen wat meer opvulling nodig heeft omdat iemand te weinig volume in de voet heeft. Of wanneer je pumps draagt, dan bestaan er extra dunne zolen. Deze inlegzolen kunnen gemaakt zijn van leer, latex of badstof.

Correctiezolen worden gedragen door mensen met bijvoorbeeld platvoeten. Deze correctiezolen zorgen er permanent voor dat de voet op de juiste plek voldoende ondersteuning krijgt. Correctiezolen kunnen hierdoor een betere lichaamshouding krijgen of pijnklachten verminderen, dit doordat je een beter looppatroon krijgt.

Confectiezolen zijn zolen die je kunt kopen bij een schoenwinkel of schoenmaker. Dit zijn zolen die iedereen kan kopen die behoefte heeft aan wat extra ondersteuning. Bijvoorbeeld voor een hakverhoger voor wat meer hakstand in de schoen, hielstukje voor in pumps of een gelzool voor hielspoor.

Welke schoenen zijn geschikt voor steunzolen

“Ik heb steunzolen, nu kan ik zeker geen mooie schoenen meer dragen?” Dat is de vraag die veel steunzooldragers zich afvragen. Gelukkig hebben wij de oplossing voor u!

Wij, Boudewijns Schoenen, hebben een ruim assortiment schoenen, een groot deel van onze schoenen is, gelukkig, geschikt voor steunzolen.

Onderstaande merken zijn o.a. geschikt voor steunzolendragers

  • DL Sport
    DL Sport is een Italiaans schoenenmerk, deze maakt prachtig, volledig, lederen schoenen. Deze hebben een mooie, sportieve en trendy uitstraling. Door het uitneembare voetbed, is deze schoen geschikt voor steunzolen. Doordat de schoenen veters hebben kan je deze perfect op de voet afstellen, DL Sport heeft een sportieve, trendy uitstraling en kan je goed combineren met een jeans of sportieve jurk of rok.


  • ViaVai
    De sneakers van ViaVai zijn geschikt voor steunzolen. ViaVai is een jong en sportief merk. Deze maakt vele sneakers in mooie kleuren en printen van het seizoen. ViaVai is een merk wat ontworpen word in Kaatsheuvel, maar de trends haalt uit de hele wereld. Door luxe materialen en zorgvuldig geselecteerd stof en leer, komt er een prachtig, stevige, hippe sneaker uit, en dus geschikt voor steunzolen.
  • Nubikk
    Een Nederlands schoenenmerk dat in 2012 is opgericht met als doel: comfort en mode. Nubikk maakt schoenen met liefde. En zorgt hierbij niet alleen dat het uiterlijk mooi en hip is, maar ook dat er veel comfort in de schoenen zitten. Met hun uitneembaar voetbed, ideaal voor steunzolen.
  • WOMSH Womsh schoenen is een Italiaans merk dat duurzame schoenen maakt. Wat womsh onderscheidend maakt is hun “vegan line”. Deze schoenen zijn veganistisch en daarmee erg goed voor het mileu. Ook Womsh heeft meegedacht aan de steunzooldragers, en zijn hierdoor dan ook erg geschikt voor steunzolen.

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten