Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Falco snake vernizkopie

Schoenen inlopen: 5 tips!

Geplaatst op

Schoenen inlopen
Hoe snel je nieuwe schoenen comfortabel kunt dragen

We hebben het allemaal wel eens, je hebt nieuwe schoenen gekocht waar je helemaal verliefd op bent. Maar na een paar uur dragen gaan ze ontzettend pijn doen met als resultaat flinke blaren en nieuwe schoenen die meteen in je kast verdwijnen en je vervolgens niet meer aantrekt. Meestal moet je schoenen eerst inlopen voordat ze pas echt lekker zitten en ze vooral pijnloos kan dragen. Daarom hebben wij van Boudewijns 5 tips voor je om je schoenen - waar je zo verliefd op bent - weer met veel plezier kan gaan dragen.

5 Tips om je schoenen in te lopen

Een nieuw paar schoenen kan in het begin wat stug of strak aanvoelen. Of dit nu gaat om sneakers, laarzen of boots. Draag ze dan niet direct een hele dag. Begin met een uur, de volgende dag twee uur enz. Uiteindelijk heb je ze dus zo ingelopen dat je ze pijnloos een hele dag kunt dragen. Zoals je leest kost het dus best wat tijd om leren schoenen soepel te maken. Hier hebben we niet altijd zin in en tijd voor en willen we allemaal dat schoenen meteen goed zitten om zo mee weg te lopen. Hierbij onze 5 tips om het inlopen van je nieuwe schoenen te versnellen.

Tip 1: Draag dikke sokken

Draag s ’avonds je nieuwe schoenen met de dikste sokken die je hebt. Probeer ze de hele avond aan te houden en loop er mee rond. Op deze manier rek je je nieuwe schoenen dus op. Omdat je voeten s ’avonds iets dikker zijn dan overdag, helpt dit dus om je schoenen uit te lopen. Je schoenen vormen zich uiteindelijk nadat je er een tijdje op gelopen hebt naar jouw voeten. Heb je geen dikke sokken in huis, trek dan een paar sokken over elkaar heen. Dan bereik je hetzelfde resultaat.

Tip 2: Maak delen van leren schoenen warm met de föhn

Let op! Dit geldt alleen voor echte leren schoenen. Maak delen van je schoenen waar het knelt warm met de föhn. Het klinkt misschien gek maar het werkt écht. Houd je föhn een paar seconden op de plek en trek daarna je schoenen aan. Beweeg zoveel mogelijk met je tenen, hierdoor vormt deze plek zich naar jouw eigen voet.

Tip 3: Vochtige pantysokjes of natte sokken

Dit is niet echt de fijnste optie, maar lopen met vochtige pantysokjes of natte sokken in je nieuwe leren schoen werkt wel. Maak een paar pantysokjes of dunne sokken vochtig tot nat en trek deze aan in je nieuwe schoenen. Door vocht gaat het leer uitzetten en wordt het soepeler. Zo vormt de schoen zich sneller naar je voet. Ook kun je je schoen aan de binnenkant nat maken en dan aantrekken. Beide opties zullen niet heel prettig aanvoelen maar zijn zeker de moeite waard. Vind je die vochtige pantysokje of natte sokken echt niet te doen in je nieuwe schoenen, dan zijn natte kranten misschien een tip voor jouw. Pak oude kranten en maak deze licht vochtig met water. Maak van de vochtige kranten kleine proppen en stop deze in je leren schoenen. Na een paar dagen zullen ze droog zijn en zijn ze ongeveer een halve maat groter geworden. Pas wel op! Te veel water in je nieuwe leren schoenen kan er voor zorgen dat de binnenzool beschadigd en daardoor kunnen ze gaan vervormen.

Tip 4: In de diepvries

Diepvries zie ik je denken? Ja je leest het goed. De diepvries en het is nog super makkelijk ook. Vul kleine plastic boterhamzakjes voor een derde met water en knoop ze goed dicht. Let wel op dat er geen gaatjes in de zakjes zitten. Stop vervolgens de zakjes met water in je schoenen en zet ze in de vriezer. Het water in de zakjes gaan bevriezen. Bevroren water neemt meer ruimte in dan vloeibaar water en het zakje zet dus uit waardoor je je schoenen dus oprekt. Deze tip kan je ook gebruiken voor je sneakers.

Tip 5: De schoenmaker

Hebben onze bovenstaande tips voor jouw niet het gewenste resultaat, dan kun je natuurlijk altijd met je nieuwe schoenen naar de schoenmaker. De schoenmaker kan dan de vervelende knelpunten voor jouw verhelpen, uit- of oprekken zodat ze beter zitten. De schoenmaker weet ook precies wat het beste is voor jou schoen en wat werkt.

Zo zie je maar dat het inlopen van je favoriete schoenen soms wat meer tijd nodig heeft en deze tips je helpen het proces te versnellen, maar niet meteen pijnloos hele dagen achter elkaar kan dragen. Want het spreekwoord is niet voor niets: geduld is een schone zaak.

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten