Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Copenhagen CPH60 nabuc light blue 141320042 02

Het verhaal achter Copenhagen

Geplaatst op

Het verhaal achter Copenhagen Studios

Als je aan mij vraagt hoe ik het merk Copenhagen Studios in drie woorden zou omschrijven, zou ik zeggen: trendy, sportief en van hoge kwaliteit. Niet heel uniek eigenlijk. Dit zou je ook van andere schoenenmerken kunnen zeggen. Maar wat maakt Copenhagen Studios dan wel bijzonder? Waar staat het merk voor? Wat zijn de fun facts? Wist je bijvoorbeeld al dat Copenhagen Studios geen Deens merk is? Nee, ik ook niet. Ik dook in het verhaal achter Copenhagen Studios. Laten we het merk samen ontdekken.

Terug naar het begin van Copenhagen Studios

Ver terug in de tijd hoeven we niet, want het merk Copenhagen Studios werd in 2017 opgericht door de tweelingbroers Johannes en Julian Rellecke. Julian is voornamelijk bezig met de creatieve kant van het bedrijf en houdt de trends daarvoor goed in de gaten. Johannes is dagelijks bezig met het runnen van de het marketing- en business gedeelte. Wat een teamwork! Het is ook geen toeval dat de broers aan de slag gingen in de schoenenbranche aangezien ze de vierde generatie schoenmakers zijn. Het werd hen dus met de paplepel ingegoten. Ook hadden ze al ervaring in het leiden van een groot fashionbedrijf: ze zijn namelijk een aantal jaren de eigenaren van het Duitse modebedrijf Liebeskind geweest. Maar hun passie voor schoenen bleek groter, want in 2017 hebben ze uiteindelijk besloten het label Copenhagen Studio's op te zetten. Met succes, want het merk is nu ontzettend populair in Europa en daarbuiten.

Schoenen met een scandinavisch tintje

Het merk is, zoals de naam al zegt, gericht op de lifestyle van de trendy stad Kopenhagen. De oprichters waren altijd al gefascineerd door de stad en wisten meteen dat ze daar hun schoenenlijn op wilden baseren. De minimalistische stijl is typisch Deens en zie je ook direct terug in de schoenen van Copenhagen Studios. Ze zijn vrij basic in hun ontwerpen, de schoenen zijn namelijk allemaal in effen kleuren beschikbaar, met hier en daar een klein detail. Denk bijvoorbeeld aan hagelwitte of beide exemplaren, maar ook worden de trendkleuren van het desbetreffende seizoen verwerkt in de collecties. Wat het merk bijzonder maakt is dat ze helemaal gemaakt worden in Europa en dat de lijnen tussen de twee broers en hun producten kort zijn. Zo worden de ontwerpen, details en kleuren bedacht in de hoofdstad van Denemarken. Het leer komt uit Italiaanse en Portugese familiebedrijven. Het merk is ook bezig om duurzamer te werken, en gaan dan ook steeds meer aan de slag met duurzame materiaalsoorten. Nadat alles verzameld is worden de schoenen met de hand gefabriceerd in kleine ondernemingen in Europa. Zodat het 100% zeker is dat de kwaliteit van de schoenen hoog is en het er allemaal tiptop uitzien. Copenhagen Studios staat daarom dan ook bekend om hun kwaliteit met minimalistische details. Of, zoals ze zelf zeggen: “ Copenhagen Studios is all about its people. And about a shared for minimalistic, high-quality footwear that brings a relaxed attitude to everyday life. At every step.”

Copenhagen Studios een Deens merk, of toch niet?

Je zou denken, door de naam en de Deense stijl, dat het een Deens merk is. Maar niets is minder waar. Het is namelijk een Duits merk. De naam Copenhagen Studios komt voort uit de stijl van Kopenhagen wat een grote inspiratiebron is voor dit merk. Het hoofdkantoor is dan wel gevestigd in Duitsland. De designstudio van het merk zit natuurlijk in Kopenhagen. Zo, weten we dat ook weer.

En dan nu, de hebberigmakende collectie van copenhagen studios

Het merk heeft voor zowel dames als heren een brede schoenencollectie opgesteld. Ieder seizoen wordt er weer een nieuwe collectie aan schoenen gelanceerd die passenBezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten