Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
211 RRK boys4

Een kind kan de was doen

Geplaatst op

Een kind kan de was doen: witte schoenen wit houden wordt een eitje met deze 10 trucs

Heb je ook een paar witte schoenen in je kast staan? En, hoe wit zijn ze nog? Witte sneakers en schoenen geven je outfit instant een frisse look, maar helaas worden ze ook heel snel grijs, geel of ronduit vies. Zonde natuurlijk, maar gelukkig is dit niet het einde van de wereld. Witte schoenen wit houden kan namelijk op verschillende manieren. Met de volgende tien trucs is witte schoenen wit houden geen probleem meer!

Om je witte schoenen- denk aan je favoriete witte leren sneaker- in optimale witte shape te houden, hebben wij tien handige tips voor je verzameld. Zo hoef je nooit meer in paniek te raken wanneer je favoriete witte sneakers of schoenen langzaam hun glans beginnen te verliezen. We trappen af met twee preventieve trucs en presenteren daarna acht trucs die van pas komen wanneer je witte schoenen zichtbaar geleden hebben onder het draagplezier.

truc 1: wat er niet op zit, hoeft er ook niet af

Witte sneakers inspuiten: natuurlijk wil je je nieuwe witte leren sneakers voor dames of heren zo lang mogelijk wit houden. Voordat je ze aantrekt, al is het maar eventjes, kun je ze daarom het beste behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Door je witte sportschoenen hier op voorhand mee in de sprayen ontstaat er een beschermlaag, waar vuil en vocht niet doorheen kunnen. Viezigheid poets je er bovendien eenvoudig af. Hierdoor blijven je schoenen langer wit. Het inspuiten doe je door je hand in de schoen te zetten en deze vervolgens van neus tot hiel te voorzien van een dun laagje spray. Houd de bus ongeveer op een afstand van twintig centimeter van de schoen en wees niet bang om te sprayen. De schoenen kunnen wat vochtig worden, maar dit droogt snel weer op. Wil je je schoenen extra lang beschermen tegen viezigheid? Herhaal deze spray-beurt dan na iedere 6 tot 7 keer dragen.

Truc 2: vergeelde witte zolen

Als je schoenen heb met witte zolen, dan merk je na verloop van tijd dat de zolen gelig kunnen kleuren. Witte rubberen zolen en zonlicht zijn een horror story. het licht laat de zolen verkleuren en maakt dat het wit van je zolen langzaam verandert in allerlei tinten geel. DE oplossing klinkt eenvoudig: probeer het contact met zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Maar om nu helemaal niet op je witte schoenen te lopen als het zonnetje ook maar een beetje schijnt, gaat misschien wat ver. Gelukkig is er een gulden middenweg… Bewaar je schoenen met witte zolen in een doos of in de kast, zodat ze niet in contact kunnen komen met zonlicht als je ze niet draagt. De verkleuring wordt hiermee tot een minimum beperkt. Zijn de zolen van je witte schoenen toch verkleurd en wil je de gele zool weer wit maken? Je kunt de witte schoenzolen schoonmaken met behulp van soft gum en zo de ergste verkleuring verwijderen.

Truc 3: Witte wijn azijn en stof

Heb je witte, stoffen sneakers gekocht en zijn deze, helaas, vies geworden? Geen nood! Je favoriete schoenen weer wit krijgen lukt binnen no-time met behulp van water, soda en witte wijn azijn. Je leest het goed, bij deze eerste truc van witte schoenen weer wit krijgen, maken we gebruik van witte wijn azijn en soda. Je maakt een soort papje door twee delen soda en drie delen witte wijnazijn goed met elkaar te mengen in een plastic of glazen bakje. Vervolgens smeer je dit mengsel met een schoon borsteltje over de vlekken op je schoenen. Als je het mengsel goed over de vlekken hebt gewreven, kun je de schoenen afspoelen met koud water. Het gevolg: je schoenen ogen weer zo goed als nieuw! Tip: Om er zeker van te zijn dat je geen kleurverschillen krijgt, kun je deze methode het best eerst even testen op een onopvallend stukje van de schoen.

Truc 4: Wassen met shampoo

Je staat op een feestje te shinen met je gloednieuwe witte schoenen als je een lekker hapje wordt aangeboden. Watertandend neem je een hap, maar helaas gaat het dan mis. Er valt een druppel vet op je schoenen, waardoor er een lelijke vet vlek ontstaat. Natuurlijk probeer je de schade zoveel mogelijk te beperken, maar helaas blijf je de vlek zien. Moet je je witte schoenen dan weggooien? Nee! Een vetvlek kun je namelijk uit je schoenen verwijderen met behulp van shampoo. Kies voor een milde shampoo die je ook gebruikt om je haren mee te wassen en wrijf deze samen met wat warm water op de vetvlek. Ook voor deze methode van witte schoenen wit houden gebruik je het best een klein, schoon borsteltje. Spoel de shampoo vervolgens uit de schoen met flink wat water.

Tip: Ook voor deze manier van je witte schoenen weer wit krijgen geldt dat je hem het best even kunt testen op een onopvallend stukje van de schoen.
Truc 5: Vettigheid verwijderen met vaseline

Je leren witte sneakers weer wit krijgen doe je eenvoudig met een middeltje dat we vrijwel allemaal standaard thuis in de kast hebben staan: vaseline. Voor het beste resultaat wrijf je de vaseline met een zachte doek voorzichtig in je schoenen. Dit doe je door tijdens het inwrijven draaiende bewegingen te maken. Laat de vaseline vervolgens enige tijd intrekken. Na een aantal uurtjes kun je de vaseline weer verwijderen met een schone doek. Je zult zien dat ook dit zal resulteren in mooie witte schoenen.

Truc 6: Omdat veters ook bij de schoenen horen

Zijn je schoenen nog maagdelijk wit, maar hebben je veters door het dragen een beetje een grijs en viezig kleurtje gekregen? Om je schoenveters weer wit te maken, stop je ze in een waszakje en doe je deze in de wasmachine. Na de was komen je veters er weer als nieuw uit. Wil je ook je witte sneakers mee wassen? Sommige sneakers of witte gymschoenen zullen het aankunnen, maar wij zijn er geen voorstander van. De stof en de pasvorm van de schoenen knappen er over het algemeen niet van op. Bovendien zijn de zolen van canvas schoenen vaak verlijmd. Door je schoenen in de wasmachine te wassen laat de lijm los en gaan je schoenen mogelijk kapot.

Truc 7: 4x wat te doen bij suède schoenen

Suède is misschien wel het moeilijkste materiaal om schoon te maken. Zeker wit suede vormt een lastige schoonmaaklus. Onmogelijk is het echter niet, er zijn namelijk een aantal handige middeltjes waarmee je witte suède schoenen schoon kunt maken. Zo is er de suède gum, deze gum is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken uit suède schoenen. Met de suède gum, gum je de vlekken als het ware uit de schoen. Naast gum kun je hier ook een crêpe blok -van natuurrubber- voor gebruiken. Suède Reiniger is een spray waarmee je vuil uit suède kunt verwijderen. Je doet dit onder andere door de suède reiniger aan te brengen op een borsteltje of een sponsje en deze vervolgens op de vlek te wrijven. Een suèdeborstel is een borstel met een ruwe kant voor het verwijderen van vlekken en een zachte kant om na het verwijderen van de vlekken het suède weer op te borstelen. Bovenstaande middelen kun je altijd gebruiken voor het verwijderen van vlekken uit je suède, witte schoenen. Iets dat je beter niet kunt gebruiken, is een doek. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je het vuil juist dieper in de schoen wrijft. De vlek wordt hierdoor alleen maar moeilijker te verwijderen.

Truc 8: Ook leer wordt weer witter dan wit

Naast suède is leer misschien wel het meest gebruikte materiaal voor schoenen. Wit leer is net als suède met verschillende reinigingsmiddelen schoon te maken. Een product dat naar onze mening goed werkt is een reinigingscrème die speciaal is ontwikkeld voor leer. Je wrijft deze crème voorzichtig met een schone doek of een borsteltje op de vlek, waarna de vlek zal verdwijnen. Ook een reinigingsspray waarmee je vuil van leer kunt verwijderen is in dit geval effectief. Door de schoen in te sprayen met een reinigingsspray en deze spray vervolgens goed uit te wrijven met een katoenen doek, zorg je ervoor dat de vlek verdwijnt. Uiteraard kun je je wit leren schoenen daarna extra wit oppoetsen met een neutrale, wit dekkende schoencrème of witte schoenpoets. Of gebruik Collonil Sneaker White, een verzorgingsmiddel speciaal voor wit leer.

Truc 9: Droog, hard en aangekoekt

Zit er droog en hard vuil op je mooie witte schoenen dan heb je ‘geluk’. Dit type vuil is namelijk relatief gemakkelijk te verwijderen. Hierbij is het wel belangrijk dat je het vuil helemaal op laat drogen voordat je het verwijdert. Als het vuil helemaal droog is, wrijf je het eenvoudig van je schoenen af. Maak de vlek vervolgens schoon met een soft gum of kies voor een goede reinigingsspray om ook het laatste beetje vuil te verwijderen.

Tip: Zit er droog vuil op je suède of canvas schoenen? Wees dan voorzichtig en boen het vuil er niet te fanatiek vanaf. De kans dat de kleine haartjes beschadigen als je te hard boent is erg groot. En het zou toch zonde zijn als je schoonmaakbeurt alleen maar voor meer beschadigingen zorgt, nietwaar?

Truc 10: Krasjes camoufleren

Soms loop je wel eens tegen iets op waardoor er een lelijke kras of zwarte strepen achterblijven op je witte schoenen. Vervelend natuurlijk! Zeker omdat een kras niet zo één, twee, drie weg te poetsen is. Maar om de schoenen nu af te schrijven is ook wat voorbarig. Met behulp van een wit dekkende crème kun je de krasjes perfect camoufleren. Niemand die de beschadiging nog ziet zitten nadat je je schoenen behandeld hebt.


Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten