Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Diadora 501 175757 C5161 242820017 01

Diadora

Geplaatst op

Diadora: het label voor de allermooiste retro sneakers

Diadora is een van onze populairste labels op dit moment. Het merk, dat bestaat uit twee verschillende lijnen ( daar laten meer over ), maakt de allermooiste vintage en retro sneakers van dit moment. De sneakers van Diadora zijn anders dan de sneakers van alle andere merken. Ze zijn bijzonder, oldskool en hebben een lekker eigentijds karakter. We voelen ons weer even een fanatieke supporter op de tribune bij een van de grote sportwedstrijden van tientallen jaren terug.


Oldskool retro sneakers

In ons grote trendreport voorjaar/zomer 2021 haalden we al aan de vintage en retro sneakers super populair gaan worden. De sneakers van Diadora passen perfect bij deze trend.De vintage look ontstaat door het materiaal- en kleurgebruik en het model. Het leer wordt zo bewerkt dat het een verwassen uiterlijk heeft. Geen spierwitte sneakers dus. Juist dit, in combinatie met de vintage zool, geeft de sneaker de zo kenmerkende look. Daarnaast wordt er vaak een kleuraccent aangebracht in een primaire kleur, zoals groen, rood of blauw. Deze kleuren doen ons ook echt terugdenken aan oude sporttenues. Bontgekleurde sneakers passen niet bij deze stijl en daarom worden kleuren ook nauwelijks met elkaar gecombineerd. De basis is wit ( of in dit geval verwassen wit ) met daarbij een opvallende kleur. De modellen van de Diadora sneakers zijn ook lekker retro. De inspiratie hiervoor komt uit de basket- en tenniswereld. Zo staat Diadora bekend om twee verschillende modellen: het lage model ( geïnspireerd op een tennisschoen ) en een halfhoog model ( geïnspireerd op een basketbalschoen ). Ieder seizoen worden deze twee modellen opnieuw gelanceerd in nieuwe kleuren, materialen en bewerkingen.


Diadora

Schoenenmerk Diadora is van oorsprong gespecialiseerd in berg- en werkschoenen. Het merk werd in 1948 opgericht in Italië. Al snel waren de stevige en degelijke schoenen onwijs populair. Ondanks het grote succes veranderde Diadora haar koers en ging zich richten op sportkleding- en schoenen. Dat het zo’n succes zou worden, hadden ze alleen niet gedacht. Mensen gingen de sportschoenen namelijk ook buiten de sportvelden dragen. Voor die tijd was dat heel bijzonder, want sneakers waren toen alleen bedoeld om in te sporten en een echte no-go in het dagelijkse leven.

In de jaren nul is Diadora Heritage opgericht. Deze lijn richt zich nog altijd op sportieve schoenen en sneakers, maar dan met een luxueuze afwerking. De sneakers van Diadora Heritage hebben alle eigenschappen van een sportieve en comfortabele sportschoen, plus een aantal extraatjes. Zo zijn de materialen nog mooier, is de afwerking nog beter en de uitstraling moderner en modieuzer. De sneakers uit deze lijn zijn niet ontworpen als sportschoenen, maar als vrijetijdsschoenen. Of nog beter eigenlijk: luxe vrijetijdsschoenen.

Niet veel later werd Diadora Sport gelanceerd. Op het eerste oog lijkt de collectie onwijs veel op die van Diadora Heritage. Het verschil zit in de gebruikte materialen en de manier van afwerken. Voor de Sport collectie worden eenvoudigere materialen gebruikt en komt er minder handwerk aan te pas. De looks zijn nog altijd kenmerkend voor Diadora: retro model, verwassen vintage leer en het gebruik van primaire kleuren.


Outfit inspiratie met Diadora sneakers

Net als met eigenlijk elke sneaker, passen Diadora sneakers bij vrijwel alles. Een witte sneaker is niet voor niets een musthave in ieders garderobe. Draag de damessneakers lekker casual onder een lichte jeans of juist onder een jurkje of rokje met blote benen. Vooral het hoge model, de Mi Basket Used, staat goed onder jurkjes en rokjes. De heren dragen hun Diadora sportief onder een fijne spijkerbroek of wat meer trendy onder een opgerolde chino. Leuk hoodie erop en je bent ready to go!

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten