Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Banner1

Schoenonderhoud

Geplaatst op

Schoenonderhoud

Het goed en regelmatig onderhouden van je schoenen verlengt de levensduur van je schoenen. Het gebruik van schoenspanners is aan te raden. Zeker de cederhouten, deze nemen het beste vocht op en geven een lekkere frisse geur. Poets je glad leren schoenen regelmatig. Zo houd je het leer in topconditie. Suède schoenen houd je schoon door regelmatig te borstelen of bij te kleuren. Je sneakers blijven ook langer mooi als je ze geregeld schoonmaakt. Je witte zolen blijven zo langer wit.

Onderhoud van je glad leren schoenen

Als je regelmatig je glad leren schoenen poetst blijven deze langer mooi. Door het onderhouden van je leren schoenen voorkom je uitdrogen van de schoen wat kan lijden tot barstjes of scheurtjes en dat is natuurlijk iets wat je niet wil. Maak je schoenen ook eerst schoon voordat je ze gaat poetsen, zo zorg je er weer voor dat er geen dikke laag schoenpoets op je schoen blijft zitten. Schoenpoets is er in allerlei varianten, kleur, kleurloos, voor gevette leersoorten enz. Voor het in en uitsmeren van je schoenen kun je een in en uitsmeer borstel gebruiken maar kan ook met een gewone katoenen doek.

Onderhoud suède en nubuck

Zoals je misschien weet zijn nubuck schoenen gemaakt van leer. Het leer wordt aan de bovenkant licht geschuurd, waardoor het een fluweelachtige uitstraling krijgt. Suède en nubuck zijn dan ook vergelijkbaar alleen is nubuck steviger. Deze twee leersoorten vragen best wat aandacht wat onderhoud betreft. Stof, water en vuil kunnen makkelijker in de schoenen trekken en kunnen voor grote vlekken zorgen. Omdat deze schoenen veel onderhoud vragen, vermijden veel mensen liever dit soort schoenen. Dat is echter niet nodig. Het is natuurlijk wel belangrijk om je nubuck schoenen goed te onderhouden, dit is voor het behoud van de kwaliteit. Je schoenen gaan langer mee en het is makkelijker om vlekken weg te krijgen. Als je je schoenen goed verzorgt hoeft je deze minder te reinigen of te herstellen. Spuit je suède en nubuck schoenen altijd in met een goede spray die water- en vuil afstotend is. Herhaal dit iedere week. Waarom iedere week zou je zeggen? Hiermee voorkom je dat vuil, stof of water vlekken achterlaten en het ziet er ook nog eens mooier en verzorgder uit en dat is tenslotte wat we allemaal willen.

Heb je nu toch ineens vlekken op je schoenen zitten en weet je niet hoe je ze er uit kan krijgen, misschien helpen deze borstels je hierbij.

Suède borstels: Suède borstels kan je gebruiken om je suède schoenen mooi te houden, maar het verwijdert ook prima lichte en niet ingetrokken vuil.

Crêpe borstels: Crêpe borstels zijn borstels met natuur rubber lamellen die je kunt gebruiken voor zowel suède als nubuck schoenen. Als je deze gebruikt trekt dat het vuil uit de vezel, het blijft dan als het ware plakken aan de crêpe. Als je deze borstel gaat gebruiken zorg er dan wel voor dat je hem op dezelfde kleur suède of nubuck gebruikt. Omdat de borstel wat van de kleur opneemt kan dit afgeven op een lichtere kleur. Let hier dus goed op. Gebruik hierna altijd een goede spray zodat je schoenen er weer top uit zien.

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten