Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Nubikk Roque road white leather bl 141000462 03

Dad sneaker

Geplaatst op

Dad sneaker & chunky sneaker

Dad sneakers hebben afgelopen seizoen al menig modehart gestolen en het succes zet stevig door aankomende voorjaar/zomer 2021. We moesten er misschien even aan wennen, maar nu kunnen we ons nauwelijks nog een garderobe zonder deze chucky en uber- sporty schoen voorstellen. Met de vele varianten, modellen, kleuren en merken die dad sneaker in de collectie hebben ( waaronder ook een heleboel betaalbare labels ), is er eigenlijk voor elke fashionista wel een perfect exemplaar te vinden - ook voor degene die zo’n grove sneaker nog een beetje eng vinden. Bereid je voor, want je gaat deze schoenentrend overal zien de komende maanden!


Dad sneaker: vanwaar die naam

De Dad sneaker trend is geïnspireerd op de jaren negentig, toen sportschoenen vaak een enorm dikke en futuristische zool hadden. Super praktisch, toch? Het dragen van dit soort sportschoenen was in die tijd echt not-done als je niet ging sporten, maar dat is vandaag de dag wel anders. Dad sneakers zijn everywhere! Maar waarom heten dad sneakers dan “ dad sneakers”?, vraag je je misschien af. Dat komt omdat voornamelijk mannen, zoals je vader en opa, waren die deze lompe en ugly ( en soms zelf afgetrapte ) sportschoenen droegen. Voor een echt authentieke paar dad sneakers kun je dus gerust even op zolder of garage van je ouders doorspitten. Wie weet vind je hier wel een vintage pareltje van bijvoorbeeld Diadora. Dat is toch veel cooler dan een nieuw paar dad sneakers?


Hoe combineer je dad sneaker?

Dad sneaker combineren kan een beetje risky zijn. Je kunt er namelijk al snel onverzorgt uit zien met van die afwassen chunky sneaker aan je voeten. Maar als het je wel lukt, kun je er een super coole look mee creëren. We laten je zien hoe je dad sneakers op een toffe ( en verzorgde ) manier kunt stylen!

1. Dad sneakers met denim

Een van de makkelijkste manieren om chunky sneakers mee te combineren is met denim. Want het devies “ denim is always a good idea” gaat ook zeker hier op. Van een skinny jeans tot een boyfriend model met gaten of een high-waist mom jeans: het past allemaal perfect bij bulky dad sneakers. Door het casual karakter van spijkerstof benadrukt je het sportieve karakter van je sneaker.

2. sporty

Waar passen dad sneaker nu beter bij dan bij een sportieve look? Combineer je sneakers met een comfortabele trainingsbroek en hoodie voor de echte nineties vibes. Pas wel op dat het niet positief wordt, want dan kan je look er een beetje onverzorgd uitzien. Ga dus voor een luxe trainingsbroek met bijvoorbeeld strepen aan de zijkant. Combineer dit met een mooie zijden blouse die je half in je broek stopt voor een sporty chic gevoel.

3. dad sneakers bij een girly look wil je juist het contrast opzoeken met je dad sneakers?

Combineer ze dan met een hele girly look die bestaat uit een mooie wrap- dress of halflange rok. Kies je voor lichte kleuren als wit, crème en roze, dan wordt je look nog lieflijker. Toch liever iets stoerder? Ga dan voor een rok of jurk in een donkere kleur. Wij zijn in ieder geval fan van de dad sneaker- jurk combi!


Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten