Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*
Gratis verzending en ruilen vanaf 50 euro*
14 dagen bedenktijd, snel geld terug!
Peterkaiser 78911 notte 110310094 01

4 tips voor pijnloos op hakken lopen

Geplaatst op

4 tips voor pijnloos op hakken lopen

In onze winkel krijgen we zeer regelmatig de vraag hoe je moet leren lopen op hakken

Het is waarschijnlijk de droom van iedere vrouw, hakken dragen zonder pijn. Want hakken geven je zelfvertrouwen een boost en maakt een outfit helemaal af. Helaas krijgen veel vrouwen vaak zere voeten van hakken. De meeste pumps knellen bij de teen, zorgen voor zere hakken, of veroorzaken pijn aan de onderkant van de voet. Veel van onze klanten zijn dan ook opzoek naar mooie pumps die lekker lopen. Het is vast geen verrassing dat wij in onze winkel zeer regelmatig de vraag krijgen hoe pumps te dragen zonder pijn of welke hakken het fijnste dragen. Vaak kan pijn tijdens het dragen van hakken echt voorkomen worden! Daarom geven wij je een aantal tips om op hakken te lopen, en dat zonder pijn!

Iedereen heeft wel een hoge hakken nodig, voor een feestje of zakelijk etentje waarbij je op je best wilt zijn. Niet zo lekker als je dan de hele tijd met een pijnlijke grijns op je gezicht rondloopt omdat je pumpt knellen bij je tenen. Gelukkig valt op hakken lopen echt te leren. Het vraagt wel een beetje tijd en energie om het te leren, maar op hakken leren lopen is zeker niet onmogelijk.

Tip 1: Kies een hak die bij je past

Je zult het misschien niet geloven, maar voor iedereen bestaat er een perfecte hak. Het is namelijk zo dat er zoiets bestaat als de ideale hakhoogte. Die verschilt per persoon, en is ook afhankelijk van het model schoen. Het kan dus betekenen dat jouw voeten nou eenmaal niet zo geschikt zijn voor hele hoge 10 cm hakken. Wil je pijn tijdens het dragen van hakken voorkomen? Kies dan de juiste schoen. In onze winkel geven wij je graag advies over het model schoen dat bij jou past. Als je op hakken wilt lopen, kun je maar beter op een paar lopen waarvan je zeker weet dat het kan. Loop jij namelijk op een hak die bij jou past, dat is de kans heel groot dat het je zonder problemen lukt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende hakken verkrijgbaar, van mini naaldhakken, tot hoge sleehakken. Hierdoor is er voor iedereen een perfect hak te vinden. Neem maar eens een kijkje tussen onze grote collectie pumps. Wil je echt per se lopen op hakken van 10 cm? Dat kan! Maar dan moet je er wel veel voor doen om pijnloos te lopen, en besef wel dat je voeten je hele leven nog mee moeten.

Tip 2: De hakken moeten meteen lekker zitten

Als je hakken gaat passen, kijk dan of ze meteen goed zitten. Natuurlijk moet je hakken uitlopen, maar je kunt binnen een paar seconde voelen waar een schoen knelt of schuurt en of je pijnloos op de hakken kunt lopen. De kans is namelijk groot dat je schuurplekken of knelpunten er niet uitloopt. Het is daarom erg belangrijk dat de hakken vanaf het eerste moment lekker zitten. Als je een langere periode op hakken loopt, worden je voeten wat dikker en warmer dus het gaat dan alleen maar meer knellen of schuren. Daarom kun je het beste aan het einde van de dag gaan shoppen of schoenen gaan passen, dan zijn je voeten al op zijn dikst en kun je makkelijk voeten of pumps knellen bij de tenen. Als je dan op een anders moment een keer hakken draagt kun je er eventueel nog een inlegzooltje in leggen.

Pas je hakken altijd en kies een goede maat. Het kan zijn dat je bij hoge hakken een halve maat tot hele maat kleiner moet hebben omdat je voet wat naar voren schuift. Maar dat weet je pas zekers als je hem aan hebt. Als je twijfels met het kiezen van de juiste schoenmaat, koop hem dan liever wat te klein dan te groot. Mochten ze toch te groot zijn, dan kun je de ruimte oplossen met een inlegzooltje of andere trucjes. Maar als hij echt niet past, kies dan gewoon een andere, het verschilt per merk hoe een schoen valt.

Tip 3: Hakken moet je even uitlopen

Waarschijnlijk komt het niet als een verrassing, ook hakken moet je even uitlopen. Wacht niet tot het laatste moment met het aantrekken van je nieuwe hakken. Wij snappen dat je ze graag zo lang mogelijk nieuw wilt houden, maar dat is niet slim. De schoenen moeten even wennen aan je voeten en andersom. Het leer moet de kans krijgen zich te vormen naar je voeten en daarom is het uitlopen van pumps erg belangrijk. Verder wil je ook zeker weten dat je niet als een hork loopt met je net nieuwe hakken, dus maak alvast wat oefenrondjes in je woonkamer of winkel. Ga bijvoorbeeld stofzuigen om wat te oefen met lopen op naaldhakken. Merk je dat je snel pijn hebt ergens, dan kun je nog maatregelen nemen voordat je op een feestje bent en pijn hebt.

Tip 4: Hakken kun je comfortabeler maken

Hierboven zeiden wij het al even: je kunt een inlegzooltje in je schoen of hak doen. Er zijn speciale inlegzooltjes beschikbaar die de drukpunten op de bal van je voet beschermen. Zeker als je schoenen dunne zolen hebben, kan zo’n extra inlegzooltje net even dat verschil maken.

Tip 5: Lopen op hakken kun je leren

Passen je hakken en heb je ze al een tijdje thuis aan gehad, dan is het tijd om er echt elegant op te lopen. Gelukkig kun je leren lopen op pumps. Heb je nooit eerder op een schoen met hak gelopen? Dan kan het handig zijn om te beginnen met wat lagere (blokhak). Bij al onze pumps en sandalen met hak staat de hakhoogte vermeld, hierdoor kom je thuis niet voor verrassingen te staan. Het is aan te raden om langzaam het aantal centimeters op te voeren wanneer je nieuwe koopt zodat je uiteindelijk hakken van 7 cm tot van 10 cm kunt dragen. Heb je luxe niet, dan moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • Neem kleinere stapjes dan je gewend bent. Je komt dan weliswaar niet zo snel vooruit als je zou willen, maar het ziet er beter uit en het is makkelijker om in balans te blijven.

  • Begin bij de hiel en eindig bij je tenen. Misschien voor de hand liggend, maar wij zien regelmatig mensen hakken neerzetten alsof ze een klomp aan hebben. Probeer erop te lopen alsof je gewone schoenen aan heb, dus rol gewoon je voet daarna op de andere. Na een tijdje oefenen gaat het vanzelf beter

  • Loop rechtop. Als je niet rechtop loopt, verplaats je je gewicht ook verkeerd op de voeten en krijg je sneller pijn. Buig je knieën niet te ver en hou je hoofd recht.

Bezoek onze winkel in Son

Onze deskundige medewerkers helpen u met plezier.

Shoes by Boudewijns
Nieuwstraat 24
5691AC Son en Breugel
Nederland
Google maps
Winkelvoorweb

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 18:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag 09:00 - 18:00
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten