Is de sneaker de nieuwe jeans?

Is de sneaker de nieuwe jeans?

14 maart 2018
Helemaal gek op sneakers? Je bent niet de enige. De sneaker is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen, ze zijn zelfs niet meer weg te denken!
We gaan even terug in de tijd. De eerste sneaker werd gemaakt in de 18e eeuw. Toch komt het eerste model weinig overeen met wat we nu kennen als ‘sneaker’. Het was niets anders dan een rubberen zool, waarbij niet eens een linker- of rechterschoen te onderscheiden was. De schoen dankt haar naam aan het feit dat ze – in tegenstelling tot de andere schoenen in die tijd – bijna geluidloos waren. De schoen zorgde ervoor dat je iemand geruisloos kon besluipen. In het Amerikaans ook wel ‘to sneak’ genoemd.

Nu, anno 2018, is de sneaker onmisbaar geworden. Hoe sneakers een paar jaar geleden voornamelijk veel gedragen werden binnen de hiphop, sport en artiestenscène, hebben ze nu bij de meeste mensen een vaste, welverdiende en niet-weg-te-denken plek in hun garderobe veroverd.

Zo’n tien jaar geleden was deze schoensoort bijna niet in winkels te verkrijgen. Dat is nu wel anders. Ze zijn, net zoals jeans, een standaard kledingstuk geworden. En eigenlijk is dat heel goed te verklaren. Ze zijn goed voor je voeten, zitten heerlijk en maken je outfit helemaal compleet. Ook zijn ze toegankelijk voor alle leeftijden. Je hippe buurvrouw, stoere neefje, studerende vrienden of nuchtere vader: je ziet ze er allemaal op lopen. Er zijn veel soorten en maten: van luxe tot sportief en voor jong tot oud!
Deel dit artikel met vrienden